Nedelja, 07.08.2022.

18:55

"Novak bi svakako bio favorit u Njujorku"

Nekada peta igračica sveta, Britanka Džo Djuri, razočarana je što Novak Đoković ne može da igra na US Openu.

Izvor: Z.K.

Foto: Profimedia

Djuri, koja je dva puta osvajala grend slem titule u miksu i koja je u singlu igrala polufinala na Rolan Garosu i US Openu, kaže da će biti "velika štata" ako se Novak ne pojavi u Njujorku.

"Kakav haos je bio početkom godine u Australiji. Loša komunikacija i sve je palo vrlo teško po njega. Sada imamo US Open i on ne može da ide tamo jer nije vakcinisan. On je mentalno tako snažan, ali opet, sve deluje preteško za njega u ovom trenutku", kaže Djuri.

Ona smatra da bi on svakako bio glavni kandidat za trofej na Flašing medouzu.

"To su nesrećne stvari. Takva su trenutna pravila u Americi. Većina zemalja se do sada otvorila, ali ko sam ja da kažem da li mu treba dozviliti da igra? Šteta je što ne može da ide tamo i igra jer bi bio očigledan favorit", dodala je Djuri.

Novak zbog pravila u Kanadi takođe ne može da igra ni na Mastersu u Montrealu koji se igra naredne nedelje.

Mali su izgledi da se situacija u SAD promeni do kraja meseca i 29. avgusta kada počinje poslednji grend slem sezone u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: