Sreda, 10.03.2021.

16:00

Trka "Beograd – Banjaluka": Prijedor domaćin starta poslednje etape?

Određivanje rute 15. trke "Beograd – Banjaluka" ušlo je u završnu fazu, a ostaje da se vidi ko će biti domaćin starta poslednje, četvrte etape.

Izvor: B92

Trka

Biciklisti iz tridesetak zemalja sveta već tradicionalno će krenuti iz Beograda, a cilj prve etape biće u Šapcu.

Zatim će u drugoj voziti od Obrenovca do Bijeljine. Najveći grad Semberije drugu godinu zaredom biće "dupli" domaćin, jer će bidi domaćin i starta treć e etape koja završava u Vlasenici.

U narednih nekoliko dana biće poznat i domaćin starta četvrte etape koja završava spektakularnim krugovima u Banjaluci.

S tim u vezi, direktor trke Vladimir Kuvalja boravio je u Prijedoru, gde je sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem razgovarao da ovaj grad na zapadu Srpske po prvi put ugosti karavan.

"Imali smo vrlo dobar i otvoren sastanak. Predočili smo ljudima koji vode grad šta je ova trka do sada uradila i koliko benefita donosi, što su oni pažljivo saslušali i u načelu se složili da bi bilo lepo da se uključe u organizaciju. Lično se nadam takvom raspletu, jer nam je cilj da uključimo što više gradova iz svih krajeva Srpske. Pre tri godine smo se 'spustili' južno od Bijeljine i od tada je Vlasenica naš partner, a sada se nadam da ćemo krenuti i zapadnije od Banjaluke. Srećan sam što je trka postala prepoznatljiva među običnim ljudima, kao i gradovima. Zato uostalom naša priča iz godine u godinu raste", rekao je Kuvalja.
Dolaskom nekih od najboljih ekipa iz Evrope i sveta poput italijanskog Bardijanija značajno je podiglo interesovanje medija koje je iz godine u godinu veće.

Tako je već najavljen dolazak novinarskih ekipa iz Italije i Španije u kojima je biciklizam jedan od najpopularnijih i najpraćenijih sportova.

Novinske kuće iz Republike Srpske i Srbije izveštavaju sa trke od prvog do poslednjeg kilometra, a tako će biti i ove godine.

Da podsjetimo, trka počinje 22. aprila prvom etapom, a četvrta je na programu 25. aprila 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: