Utorak, 10.12.2019.

16:28

Kuzmić: Čvrsta odbrana i možemo da se nadamo pobedi

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić pred meč 13. kola Evrolige protiv Baskonije, izjavio je da crveno-beli dobrom igrom u odbrani mogu da se nadaju pobedi.

Izvor: SN

Kuzmić: Čvrsta odbrana i možemo da se nadamo pobedi
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Izuzetno teška liga ove sezone, bukvalno svako svakoga može da dobije. Mi smo pre samo tri nedelje imali skor 2-7, a sada sa tri vezane pobede ušli smo u dobar ritam. Sa druge strane, Baskonija je zabeležila nekoliko poraza, imaju isti skor kao i mi, ali bi bilo neozbiljno da prihvatamo bilo šta osim šansi 50-50 ili ulogu nekakvog favorita u ovoj utakmici. Samo maksimalnom igrom, čvrstom odbranom koja nam je donela dosta dobrog u Evroligi, mi možemo da se nadamo da ćemo ih pobediti. Taj pristup ne važi samo za ovu utakmicu, već za svaku, jer vidimo rezultate u Evroligi ove godine. Šta je više iznenađenje...", rekao je Kuzmić za klupski sajt.

Centar Zvezde rekao je da će podrška navijaca i ovom susretu biti značajna.

"Više puta sam rekao, navijanje i atmosferu koju imamo mi, ima malo koja ekipa u Evropi. Mnogo nam je važna atmosfera i navijanje, nekada kada nemaš više šta da daš, ponesu te tribine i nađeš još nešto da dođeš do pobede. Nikome nije svejedno kada igra protiv Zvezde u Beogradu. Zato pozivam naše Zvezdaše da dođu da nam pomognu, jer ovde je u Evroligi svaka utakmica teška, a do svake pobede je lakše doći sa njima“.


Kuzmić se osvrnuo i na kvalitete Baskonije.

"Odlična ekipa, trener Perasović dobro poznaje i grad i klub, sada imaju nekoliko lošijih rezultata. Šengelija je tu već dugo igra dobro, doveli su Henrija i Šildsa, Stauskasa pravo iz NBA lige, Erik je osvojio Evrokup sa Darušafakom. Dip i Fal visoki, odlični skakači, Džening je takođe tu već dve i po sezone. Dobra, iskusna, fizički jaka ekipa protiv koje moraš pošteno da zaradiš pobedu,“
zaključio je Kuzmić.

Meč između košarkasa Crvene zvezde i Baskonije igra se u četvrtak od 19 sati "Štark Areni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: