Utorak, 28.04.2015.

09:32

71,553 dolara, a nisu 'džordanke'

Patike koje je najveći košarkaš svih vremena Majkl Džordan nosio u svojoj ruki sezoni prodate su na aukciji za 71,553 dolara.

Izvor:

Default images
Getty Images

'Njegovo Leteće visočanstvo' nosilo je spomenute patike u sezoni 1984/85, na meču protiv Los Anđeles Lejkersa, a u pitanju je model 'Air Ships'.

Iako su prodate za astonomsku cifru, ovo nisu najskuplje Džordanove patike prodate na aukciji, pošto je par 'džordanki' koje je nosio na čuvenoj 'Flu' utakmici u velikom finalu protiv Juta Džeza 1997. godine – dostigao cenu od 104,765 dolara.

Deo razloga za izuzetno visoku cenu leži i u činjenici da nisu 'džordanke' u pitanju, čija je proizvodnja započeta ranije tokom sezone, ali ih nije proizvedeno dovoljno kako bi Majkl imao po par za svaki duel, a na aukciju ih je postavio sakupljač lopti 'Jezerdžija' – Kalid Ali.

"Pitao sam Džordana da li mogu da dobijem patike koje je nosio tokom zagrevanja te noći u 'Great Western Forumu' – crveno, crno, bele 'džordanke'. Ipak, odlučio je da meč odigra u modelu 'Ari Ships', koji je na kraju meča skinuo, potpisao i poklonio mi ih", rekao je Ali, koji je patike čuvao u ormanu u porodičnom domu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: