Petak, 15.12.2017.

16:32

Dugo čuvana tajna Srbije postaje sve popularnija za turiste

Dugo je bila čuvana tajna Srbije, a u poslednje vreme Stara planina postaje jedan od omiljenih ski-centara. Hotel i ski staze privlače sve veći broj turista. Kako teče razvoj Stare planine pogledajte u prilogu iz "150 minuta".

Izvor: B92

Default images

Miloš Adamović, direktor JP Stara Planina kaže da su staze pripremljene, a hotel rasprodat za Novu godinu.

"Očekujemo veći broj gostiju nego prošle godine i nadamo se da će Stara Planina doći u pik kakav zaslužuje", navodi Adamović.

Ovde se , između ostalog, ulaže i u infrastrukturu koja je neophodna za razvoj turizma.

"Uvek nam je zamerano da je put loš, da se teško stiže, međutim svi koji su poslednjih 7-8 meseci dolazili do hotela Stara Planina vide da je put nov, da su urađeni novi putokazi", objašnjava Adamović.

Osim po netaknutoj prirodi, stara Planina je jedinstvena i po gondoli koja prevozi skijaše na vrh staze.

"Ovde je jedina gondola u regionu koja se nalazi 20 metara od hotela. Pravli ljubitelji zimskih sportova, ali i svi ostali prepoznaju ovaj lokalitet i prirodu na pravi način i sve više dolaze", kaže Goran Karadžić, direktor državne kompanije "Stara Planina resort".

Na proširenju smeštajnih kapaciteta se konstantno radi, a ovde vas čeka spoj modernog i prirodnog.

"Hotel sadrži sve što ima savremen hotel-spa, velnes, bazen, fitnes, dečijih igraonica. Potpuni užitak je i inače prisutan", kaže Karadžić.

Tu su luksuz i rustika, ako ste ljubitelj skijanja nemojte propustiti da probate staze baš ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: