Kultura

Četvrtak, 24.07.2014.

13:50

Katarina Kačunković u bašti Mikser Hausa

Jedan od najboljih domaćih džez vokala Katarina Kačunković, u pratnji gitariste Vuka Bradića održaće sutra uveče koncert u bašti Mikser House.

Izvor: B92

Default images

Na programu koncerta džez umetnice Kačunković koja se pored pevanja, oprobala i kao kompozitor, tekstopisac i aranžer je odabrani džez repertoar i bluz standardi, navode iz Miksera.

Kačunković osamdesetih godina nastupa kao pevačica klasične muzike i paralelno je radila kao studijski muzičar na džez, rok i r'n'b projektima.

Solo pevanje diplomirala u klasi Branke Kambasković koncertom u Etnografskom muzeju u Beogradu 1990. godine. Godinu kasnije debitovala je kao solista Džez orkestra Radio televizije Beograd pod upravom Zvonimira Skerla i Vojislava Bubiše Simića.

Od tada počinje njena profesionalna karijera, u okviru koje je ostvarila saradnju sa mnogim srpskim i inostranim muzičarima, dirigentima, orkestrima i vokalnim solistima.

Objavila je albume "Tribute to Mirko Šouc“ (2011), "New Life“ (2008), "The Erect Woman“ (2006), gostovala na albumu "Balkan Asimetria“, grupe Hazari (1998), nalazi se i na LP kompilaciji "Beogradska džez scena 1993“ (PGP RTB).

U Muzičkom arhivu Radio Beograda nalaze se brojni snimci koje je realizovala na koncertima i u Studiju 6 Radio Beograda, u pratnji Džez orkestra RTB i malih sastava

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: