Kultura

Četvrtak, 28.11.2013.

14:51

Koncert džez kvarteta Nenada Vasilića u DOB-u

Srpski džez muzičar koji godinama živi i radi u Beču, kontrabasista Nenad Vasilić sa svojim kvartetom održaće koncert u Domu omladine u Beogradu 28. novembra.

Izvor: Tanjug

Default images

Nakon odličnih koncerata u Novom Sadu i Nišu gde je sinoć nastupio pred rasprodatom salom Simfonijskog orkestra, gde se ne pamti takva jagma za kartom više, Vasilić će održati poslednji koncert u okviru male turneje u Srbiji.

Kako je najavio DOB, Vasilić će sa svojim kvartetom predstaviti muziku sa albuma "Seven" koji je početkom godine objavila nemačka izdavačka kuca Galileo Music, a koji su pratili hvalospevi evropske džez kritike.

Vasilić ne nastupa tako često u Srbiji. Pred koncert u Beogradu on je izjavio da sa nestrpljenjem očekuje nastup pošto mu je nastup na beogradskom džez festivalu bioa jedan od najboljih u Srbiji do sada.

Za koncert u Nišu rekao je da pokazuje da u Srbiji postoji brojna džez publika i van džez festivala.

Vasilićev kvartet čine Marko Živadinović, kragujevčanin koji živi u Beču, Nenad Gajin, jagodinac, koji živi u Parizu i Vladimir Karparov, bugarin, koji živi u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: