Kultura

Nedelja, 26.03.2017.

09:41

Atelje 212 gostuje u Tuzli

Atelje 212 gostuje sutra u teatru "Kabare Tuzla", u okviru festivala "Dani akademskog teatra", a sa predstavom "Konstelacije" koju je režirala Saša Milavić Dejvis po tekstu savremenog engleskog pisca Nika Pejna.

Izvor: Tanjug

Atelje 212 gostuje u Tuzli

Kvantna teorija igra značajnu ulogu u ovom komadu koji je istovremeno i romantična komedija i pokazuje delovanje ove teorije u praksi, kroz odnos dvoje ljudi u paralelnim univerzumima.

Komad istražuje slobodnu volju i ulogu slučajnosti u našim životima. "Konstelacije" su premijerno izvedene 2012. u Rojal Kortu u Londonu i za kratko vreme su postigle veliki uspeh.

Nik Pejn je postao najmladji dobitnik pozorišne nagrade koju dodeljuje "Ivning Standard", a komad je postavljen na Brodveju i stekao svetsku slavu. U predstavi igraju Uroš Jakovljević i Ana Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: