Kultura

Utorak, 08.07.2014.

14:18

Reizdanje "Artističke Radne Akcije" na CD-u

Promocija reizdanja kultnog albuma "Artistička Radna Akcija" (ARA) na CD-u dogodiće se u četvrtak 10. jula u 14h u Leila Records and Books (Kralja Petra 41).

Izvor: B92

Default images

Uz disk “ARA” koji objavljuje Mascom i koji na promociji košta 600 dinara dobija se poklon 7" singl (u bojama) benda Defektno Efektni – Izdrži udarac - izdat od strane NE Records iz Stockholma. Muziku na promociji će puštati Dule Nedeljković.

Kultna kompilacija “Artistička Radna Akcija” koja je objavljena 1981. godine, konačno je doživela reizdanje i to prvi put na CD-u.

Kompilacija predstavlja duh vremena koji je vladao tad i skup je najkvalitetnijih new wave/punk rock bendova. Snimana u periodu april – maj 1981. godine kompilacija sadrži bendove tadašnje underground scene: Radnička Kontrola, Bezobrazno Zeleno, Profili Profili, Defektno Efektni, Urbana Gerila, Petar i Zli Vuci, U Škripcu, Pasta ZZ, VIA Talas i TV Moroni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: