Kultura

Četvrtak, 04.07.2013.

11:54

Nagrada pantomimičara za Marka Stojanovića

Marko Stojanović, dramski umetnik i v.d. direktora Doma omladine Beograda, po oduci Saveta Festivala monodrame i pantomime, dobitnik je Plakete Festivala za doprinos razvoju i popularizaciji pantomimske umetnosti u Srbiji.

Izvor: B92

Default images

Priznanje će mu biti uručeno u petak, 05. jula na ceremoniji proglašenja pobednika 38. festivala monodrame i pantomime, u Pozorištu lutaka „Pinokio“. Zaposleni u Domu omladine Beograda ponosni su na priznanje koje je dodeljeno njihovom direktoru i upućuju mu radosne čestitke. Uspešan rukovodilac je veliki podsticaj za uspeh i radnu ambiciju kolektiva.

Marko Stojanović rođen je 1971. godine, na Fakultetu dramskih umetnosti završio je glumu i specijalizirao pantomimu na čuvenoj Pariskoj međunarodnoj školi mimodrame Marsela Marsoa.

Od povratka iz Pariza, 1994. godine, do danas Stojanović aktivno radi na razvoju pantomimske scene u Srbiji, ali i na edukaciji mladih u ovoj oblasti. Suosnivač je i predsednik Svetske organizacije pantomimičara, Beograd, kao i osnivač Beogradske škole pantomime u kojoj predaje. Zajedno sa kolegama iz Izraela Oferom Blumom i Francuske Žan Bernarom Laklotom, inicijator je obeležavanja Svetskog dana pantomime 22. marta, na dan rođenja jednog od najznačajnijih pantomimičara svih vremena, Marsoa.

Tokom svoje profesionalne karijere glumca i profesora, ali i u humanitarnim i sportskim delatnostima, Stojanović je dugi niz godina posvećen radu sa mladima i unapređenju obrazovnih, kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za mlade. Dobitnik je trofeja „Sport i omladina“ Međunarodnog olimpijskog komiteta za rad sa mladima i promociju olimpizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: