Nedelja, 23.09.2018.

21:02

Kuća u kojoj je rođen Hari Poter i dalje na prodaju

Kuća iz 14. veka u engleskom mestu Lavenham u okrugu Safok gde je navodno rođen slavni čarobnjak Hari Poter iz knjiga Džoan Rouling i dalje je na prodaju godinu dana od kada je objavljen oglas.

Izvor: Beta

Default images

To staro zdanje opisano je u knjizi "Hari Poter i Relikvije smrti: Prvi deo" kao mesto gde je Lord Voldemor ubio roditelje čarobnjaka, prenela je britanska televizijska mreža BBC na svom sajtu.

Kuća je na prodaju od prošle godine s cenom od skoro milion funti.

Agent za nekretnine rekao je da kuća još nije našla pravog kupca.

Jedna od najočuvanijih srednjovekovnih kuća u tom delu zemlje, pojavljuje se i u filmovima o Hariju Poteru.

Zdanje je nekada pripadalo porodici De Ver koja je u Srednjem veku bila druga najbogatija porodica u Engleskoj posle kralja.

Kuća je zadržala karakteristike tog perioda, kao što su drvene konstrukcije, kamin, zidne slike i spiralno stepenište sa rukom uklesanim ukrasima na ciglama.

Knjige o Hariju Poteru doživele su planetarni uspeh s više od 45 miliona prodatih primeraka širom sveta. Ekranizacija romana doživela je takođe rekord s više od sedam milijardi dolara zarade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: