Petak, 09.02.2018.

14:59

Ministar kulture uputio telegram porodici Nebojše Glogovca

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević danas je u svoje lično ime i u ime Ministarstva kulture i informisanja uputio telegram saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca, u kome se kaže:

Izvor: B92

Ministar kulture uputio telegram porodici Nebojše Glogovca
foto: screenshot iz filma "Hadersfild"

“U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime upućujem porodici Nebojše Glogovca izraze iskrenog saučešća, u ovom velikom gubitku za srpsku kulturu i za sve nas koji smo ga pratili i voleli.

Naprečac i preko reda, ostali smo bez Nebojše Glogovca, koji je bio u zenitu glumačke zrelosti. Umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina.

Nije bio samo visoko ostvaren glumac, nego i umna ličnost sa stavom, koji je znao da odabere šta pripada njegovom umetničkom pozivu, a šta mu ne pripada. Nebojša Glogovac je svojim umećem svedočio da glumačka igra nije samo igra, nego zgusnuti trenutak života. Nebojšin zgusnuti trenutak prekratko je trajao, ali je ostavio trag u večnosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: