Subota, 15.11.2014.

09:32

BG: Bejbi bum, 93 bebe za jedan dan

Pravi bejbi bum dogodio se u četvrtak u Beogradu. U šest beogradskih porodilišta, tokom 24 časa rođene su 93 bebe, pišu današnje "Večernje novosti".

Izvor: Večernje novosti

Default images

Time je oboren rekord od 28. juna prošle godine, kada su u glavnom gradu na svet došla 83 mališana.

Najviše posla imali su lekari u GaK „Narodni front“, koje je i naše najveće porodilište. Prema rečima dr Radomira Aničića, specijaliste ginekologije i akušerstva GAK „Narodni front“, od srede u ponoć do četvrtka u ponoć, bilo je 34 porođaja, a rođeno je 37 beba.

Dečaci su bili brojniji, pa je odnos bio 24 prema 13. Od početka godine se u ovom porodilištu rodilo više od 5000 beba i opet su dečaci u prednosti.

- "To ukazuje da ćemo, verovatno, ove godine imati otprilike isti broj beba kao i lane, kada su na našoj klinici rođena 6.872 mališana", objašnjava Aničić.

- "Što se tiče rađanja beba, tu nema pravila. One se rađaju u svim periodima godine gotovo podjednako, s tim što je iskustvo pokazalo da se nešto veći broj beba rodi na jesen, odnosno u periodu od oktobra do novembra. Mi kažemo za njih da su te bebe plod novogodišnjih praznika i ljubavi, pa im je termin rađanja jesen."

Od 2006. godine „najplodnija“ godina u našem najvećem porodilištu bila je 2008. kada su rođene 7.544 bebe. Za prvih šest meseci ove godine najviše novorođenih u GAK „Narodni front“ bilo je julu – 709 beba, a najmanje u februaru 456.

I uostalim beogradskim porodilištima dečaci su bili u prednosti u odnosu na devojčice. Tako su u KBC "Dragiša Mišović" rođeni četiri bate i jedna seka, kao i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCS gde je na svet došla 31 beba, i to 16 dečaka i 15 devojčica. U zemunskom porodilištu rođena su tri dečaka i isto toliko devojčica. U KBC Zvezdara na svet je došlo 13 beba, a u porodilištu "Jevremova" rođena je jedna devojčica, pišu "Večernje novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: