Petak, 22.08.2014.

12:28

Incko:BiH čine nezadovoljni građani

BiH ne čini nekolicina političkih lidera već četiri miliona dobro obrazovanih i veoma razočaranih građana, smatra visoki predstavnik u toj zemlji Valentin Incko

Izvor: Tanjug

Default images

"Tokom posleratnog oporavka u BiH postignuti su značajni rezultati, ali daleko od toga da je sve završeno, sada čak dolazi do poništavanja tih rezultata", ocenio je on na međunarodnoj konferenciji u Mariboru.

On je podsetio da su gradjani odgovorili na rastuću materijalnu i političku krizu "s hrabrošću, dostojanstvom i izvanrednim stepenom energije", misleći na višemesečne proteste u Federaciji BiH.

"Civilno društvo, putem gradjanskih demonstracija, plenuma i primera otvorenog i nezavisnog novinarstva, rešava očigledne nedostatke u pogledu nadležnosti i etike u političkom životu", kazao je Incko.

Visoki predstavnik je napomenuo da se s gradjanima mora ozbiljno razgovarati i to o suštinskim pitanjima.

Izbori će biti deo tih razgovora, ali je potrebno i posle njih održati dijalog s gradjanima, zaključio je Incko, saopštila je njegova Kancelarija, navodeći da je visoki predstavnik učestvovao u godišnjoj konferenciji Evropskog društva za istraživanje etičkih pitanja Societas Ethica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: