Utorak, 01.07.2014.

19:05

NP: Diplome na bosanskom jeziku

U osnovnim i srednjim školama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu na kraju nastavne godine prvi put su izdata svedočanstva na bosanskom jeziku.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovo je danas saopštilo Bošnjačko nacionalno veće u tehničkom mandatu na čijem je čelu Esad Džudžević.

U prvom razredu osnovnih škola, zbog kašnjenja u štampanju učeničkih knjižica, zapažanja o postignutom uspehu izdata su na posebnom obrascu koji je spremilo i dostavilo školama Bošnjačko nacionalno veće.

U petom razredu osnovne škole, prvi put posle 107 godina, izdata su dvojezična Svedočanstva na srpskom jeziku ćiriličkim pismom i bosanskom jeziku i pismu.

Takođe, u gimnaziji u Novom Pazaru izdata su svedočanstva u kojima je, pored predmeta Bosanski jezik i književnost, upisan i Srpski jezik i književnost kao nematernji jezik uz ostale opšte obrazovne predmete koje su učenici slušali u nastavi na bosanskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: