SNS: DS uzurpira vlast u pokrajini

Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je da DS, predvođen Bojanom Pajtićem, nastavljaju da uzurpira vlast u pokrajini.

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2014.

17:03

Default images

Naprednjaci ocenjuju da demokrate uzurpiraju vlast jer su izgubili podršku koalicionih partnera, a na republičkim izborima su, kako se navodi, jedva prešli cenzus.

U saopštenju povodom izjave predsednika Pokrajinskog odbora DS Miroslava Vasina u Budimpešti o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, novosadski naprednjaci ocenjuju da je čelnik vojvođanskih demokrata poručio Vojvođanima da je potrebno da se “od građana otuđena i neodgovorna Pajtićeva vlada rekonstruiše tako da se ništa ne promeni - da ostane još istija”.

Vasin zahteva, kako se dodaje u saopštenju, da demokrate nastave da u Vojvodini vrše apsolutnu vlast, uprkos tome što su “zbog teških korupcionaških afera izgubili podršku koalicionih partnera, nakon što su im leđa okrenuli vojvođanski birači”.

Vasin u Vojvodini ne vidi ni jedan problem izuzev toga što, kako je rekao, SNS već dve godine “beskrupulozno napada Vladu Vojvodine”, navodi novosadski odbor SNS-a i dodaje da za šefa pokrajinskog odbora DS-a “nije beskrupulozno to što Pajtić, (Dragoslav) Petrović i on nastavljaju da apsolutno uzurpiraju vlast u Vojvodini, uprkos protestu 30.000 ljudi ispred Banovine, uprkos lokalnim izborima na kojima su potučeni do nogu, uprkos opštim izborima na kojima su jedva prešli cenzus”.

“Za njega nije beskrupulozno to što se ne zna u čijim je džepovima najmanje 200 miliona evra iz Razvojne banke Vojvodine, desetine miliona evra iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine...”, ističu novosadski naprednjaci i ponovo traže da Vasin objasni gde je i kako potrošen budžetski novac preko pokrajinskog fonda za subvencionisanje novih tehnologija.

Vasin je prethodnog dana u Budimpešti, na predstavljanju turističkih potencijala Palića, rekao novinarima da je DS saglasna sa rekonstrukcijom pokrajinske vlade i njenim “prilagođavanjem novim okolnostima”, a jedna od tih novih okolnosti je, prema njegovom mišljenju, postojanje Nove demokratske stranke, koja treba da bude deo vladajuće koalicije u pokrajini.

Vasin smatra da je najbolji model za rekonstrukciju Pokrajinske vlade koalicija stranaka koje su ideološki bliske - Lige socijaldemokrata Vojvodine, Saveza vojvođanskih Mađara, NDS i DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: