Ponedeljak, 09.06.2014.

22:39

Nikolić:Neću na proslavu u Sarajevo

Predsedniik Nikolić izjavio da neće ići na obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata u Sarajevu.

Izvor: B92

Default images

Nikolić je, u intervjuu za RTS, rekao da je prvobitna ideja bila da svi odu u Sarajevo, i da je dogovor o tome postojao sa rukovodstvom Republike Srpske i članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.

Kako je objasnio, nadležnost za organizaciju događaja prenesena je na Grad Sarajevo, koji želi svečanost da održi u zgradi na kojoj piše da su na tom mestu agresori i četnici, srpski zločinci ubijali. Tako ne možemo da se mirimo, rekao je Nikolić i dodao da on neće ići u tu zgradu, a da neće ni Radmanović koji je o tome obavestio i EU.

Ne mogu da idem tamo gde će neko da optuži moj narod, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je kazao da će prisustvovati proslavi u Belgiji, 4. avgusta, na poziv njihovog kralja, a dodao je da se u našoj zemlji trudi da obiđe sve svečanosti, priredbe i predstave tim povodom organizovane.

O tome šta je rekao o kosovskim izborima, sastanku Vučića sa Merkelovom, Ukrajini i Rusiji, posledicama poplava, čitajte u odvojenoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: