Sreda, 09.10.2013.

14:49

DS:Selaković da brine zbog hapšenja

Funkcioner DS Vladimir Todorić kaže da bi ministar pravde Nikola Selaković trebalo da brine o šteti koja će nastati zbog neustavnih pritvora.

Izvor: Tanjug

Default images

Funkcioner DS Vladimir Todorić smatra da bi ministar pravde Nikola Selaković, umesto "bespredmetnih" izjava da će država tužiti članove Visokog saveta sudstva zbog reforme pravosuđe, trebalo da brine o šteti koja će po državu nastati zbog, kako tvrdi, neustavih pritvora kojima je zloupotrebljena borba protiv korupcije u poslednjih godinu dana.

Todorić u pisanoj izjavi navodi da sad od dobre volje tako pritvorenih zavisi da li će tužiti državu i da li će "značajan deo novca koji vlada bude uzela od građana kroz najavljene ekonomske mere otići na pokrivanje štete nastale takvim pritvorima".

"U vreme kada se dešavala reforma pravosuđa, kriminalci su bili u zatvorima ili osudjeni zbog svojih krivičnih dela dok je za vreme ove vlade sve više kriminalaca na ulicama gde raste nesigurnost i nasilje", tvrdi Todorić.

Ustavni sud Srbije se, dodao je, u više navrata oglasio povodom "neustavnih pritvora ali niko niz ministarstva pravde niti tužilaštva nije imao obraza da reaguje".

"Svi se sećamo koliko su se gromoglasno hvalili hapšenjima i pri tom svojim izjavama pritiskali tužilaštvo i sudije da određene ljude drže neopravdano dugo u pritvoru", kaže Todorić.

Prema njegovim rečima, ministar Selaković i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, bi "da imaju bilo kakav osećaj političke odgovornosti" ponudili izvinjenje ili objašnjenje za veoma visok broj neustavnih pritvora na koje je DS ukazivala u poslednjih godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: