Ponedeljak, 12.08.2013.

15:37

London:I kante za smeće špijuniraju

Marketinškoj kompaniji "Rinju" naloženo da prestane da koristi mrežu visokotehnoloških kanti za smeće za praćenje "pametnih" mobilnih u Londonu.

Izvor: Tanjug

Default images

Kante za smeće opremljene su uređajem koji registruje i meri signal bežičnog interneta s mobilnih telefona kako bi pratio korisnike koji prolaze u blizini, preneo je AP.

Izvršni direktor kompanije Kejvah Memari izjavio je u jednom intervjuu da "Rinju" ne prodaje nikome te podatke.

"Rinju" je testirao tehnologiju u maju, a prošle sedmice su se u javnosti pojavila pitanja o legalnosti takve tehnologije.

Televizijska mreža BBC je prethodno izvestila da je u Engleskoj i Velsu danas na snagu stupio novi pravilnik za upotrebu bezbednosnih kamera na javnom mestu, prema kojem bi kamere trebalo da služe za zaštitu i pomoć ljudima, a ne da ih špijuniraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: