Poslednji dan izborne kampanje

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2002.

17:20

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica upozorio je na moguć haos ukoliko izbori ne uspeju zbog slabog odziva birača. "Optimista sam da razlika izmedju Miroljuba Labusa i mene, iz prvog kruga, jedino može da bude povećana", izjavio je Koštunica za agenciju AP, izražavajući nadu da će dovoljan broj glasača izaći na izbore. Koštunica je optužio premijera Srbije Zorana Đinđića da prikriveno bojkotuje drugi krug izbora "kako bi kupio vreme i na svaki način zadržao vlast". Prema Koštuničinim rečima, ako izbori ne uspeju, Srbija će ući u period "nestabilnosti i tenzija". Poslednjeg dana izborne kampanje, Koštunica je boravio u Novom Kneževcu, Sremskim Karlovcima i Senti, gde je okupljenim gradjanima rekao: "Ponavljati izbore nije dobro. Ponavlja se u školi, ali se ne sme ponavljati u državi. Morate izaći u dovoljnom broju jer su ovi izbori važni zbog stabilnosti i Srbije i Jugoslavije", rekao je Koštunica.

Predsednički kandidat grupe gradjana Miroljub Labus svoje poslednje poruke uoči početka izborne tišine biračima je poslao posredstvom medija, gostujući na televiziji Studio B. "Ubeđen sam da će svi ljudi koji misle dobro ovoj zemlji u nedelju izaći na izbore i glasati za ono što je najbolje za Srbiju, za njihovu porodicu i za njih same. Oni će sami odlučiti i ja sam pozvao sve, predstavnike svih partija i one koji nisu za mene glasali i one koje uopšte nisu glasali, da izađu i glasaju jer je važno da Srbija ima predsednika. Opet pozivam sve da glasaju, to je sada naš državni interes", rekao je Labus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: