Petak, 31.05.2013.

12:41

BiH spremno protiv terorizma

Bosna i Hercegovina je 2012. godine povećala svoju spremnost na borbu protiv terorizma, ocenio je američki Stejt department u svom izveštaju o terorizmu.

Izvor: Tanjug

Default images

Udružene snage za borbu protiv terorizma u BiH nastavljaju da poboljšavaju koordinaciju među mnogobrojnim bezbednosnim i policijskim jedinicama kako bi se bolje suočile s mogućim terorističkim pretnjama, navodi se u delu izveštaja o BiH.

U izveštaju se, međutim, dodaje da je ta koordinacija među jedinicima u BiH i dalje teška zbog nedostatka budžetskih sredstava i nedovoljno razvijenih sektora bezbednosti i pravosuđa u zemlji.

Stejt department podseća da su spoljni uticaji "nasilne islamističke ideologije, kao i prisutnost nasilnih ekstremističkih grupa na području bivše Jugoslavije u 2012. predstavljali izvore potencijalnih pretnji terorizmom u BiH".

U izveštaju, objavljenom na veb-sajtu Stejt departmenta, od zemalja regiona se ne pominju Makedonija, Hrvatska, Crna Gora i Slovenija.

U delu izveštaja o Srbiji, Stejt department je, između ostalog, naveo da srpske vlasti nastavljaju da ulažu napore u borbi protiv međunarodnog terorizma i da su spremne da reaguju na svaki pokušaj ekstremista da uspostave prisustvo ili prođu kroz tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: