Četvrtak, 14.02.2013.

22:46

Somalija: Ukinite embargo na oružje

Šef diplomatije Somalije Favzja Adam pozvao je Savet bezbednosti UN da ukine embargo na uvoz oružja, koji je već 20 godina na snazi u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovaj zahtev je upućen da bi, kako je rečeno, ova zemlja mogla da se izbori s teroristima povezanim s Al Kaidom i uspostavi mir u državi.

Adam je u Savetu bezbednosti UN izjavio i da će somalska vlada uvesti mere "kojima će osigurati da oružje neće pasti u pogrešne ruke".

Pomoćnik generalnog sekretara UN za politička pitanja Taje-Bruk Zerihun rekao je da je generalni sekretar Ban Ki-mun u ovom slučaju predložio "odmeren pristup", kojim bi bilo uzeto u obzir da treba podržati vojsku Somalije, ali i izbeći priliv naoružanja, koji bi mogao da pogorša bezbednosnu situaciju, preneo je AP.

On je dodao da razvoj bezbednosnog sektora u Somaliji mora da se obavlja uporedo s reformom pravosuđa i poštovanjem ljudskih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: