Sreda, 18.07.2012.

07:03

SB UN glasa o rezoluciji o Siriji

Savet bezbednosti UN glasaće večeras o rezoluciji o Siriji a na razmatranju se u toj svetskoj organizaciji nalaze dva predloga.

Izvor: Tanjug

Default images

Trenutno se na razmatranju SB UN nalaze dva nacrta rezolucije o Siriji.

Prema prvom, koji je pripremila Rusija, predviđeno je produženje mandata posmatračke misije UN u Siriji, koji ističe 21. jula, za tri meseca.

Prema drugom, britanskom nacrtu predviđeno je ograničavanje roka boravka misije na 45 dana i uspostavljanje roka od 10 dana u kojem vlada Sirije treba da obustavi nasilje i povuče vojsku iz naseljenih mesta, ili će, u suprotnom, protiv Damaska biti usvojene sankcije na osnovu Poglavlja VII Povelje UN.

Rusija se, međutim, kategorički protivi upućivanju pretnji sirijskim vlastima.

Zapadne zemlje kažu da bez uključenja pretnje sankcijama u tekst rezolucije mandat posmatračke misije neće biti produžen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: