Sreda, 30.11.2011.

11:29

SD: Predstavljali se kao Interpol

Policija u Smederevu uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su se lažno predstavljale kao članovi Interpola i prevarom oštetili više desetina građana.

Izvor: Beta

Default images

Uhapšeni su Novica Đ. (48) iz Vrbovca i Snežana T. (39) iz Smedereva, koji su se lažno predstavljali kao direktor Regionalnog centra Interpola za jugoistočnu Evropu i direktorka za područje Balkana.

Kako je navedeno, Novica Đ. i Snežana T. su naveli više osoba da pohađaju kurseve i polažu testove, jer su Interpolu, navodno, potrebni novi službenici u Srbiji. Polaznici su plaćali kurs 200 evra, a policiji je do sada prijavilo prevaru više od njih 30.

Sumnja se da bi moglo da bude i više od stotinu prevarenih, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno, polaznicima kurseva su lažni članovi Interpola obećavali da će, nakon obuke i testiranja, imati prioritet kod zapošljavanja i da će im plate u Interpolu biti od 2.000 do 5.000 evra.

U toku "obuke", kako je navedeno, polaznici su snosili razne troškove za predavanja, testiranja, seminare i provere sposobnosti, tako da su pojedini oštećeni i za 3.500 evra.

Kursevi i testiranja izdržljivosti održavali su se u Smederevu, Soko Banji, Velikom Gradištu i Gračanici, a na planini Ozren obavljani su kondicioni testovi i testovi opterećenja.

Policija je navela da je u automobilu N. Đ. nađen pištolj CZ kalibra 9 milimetara, koji je on nosio, iako je imao odobrenje samo za posedovanje, te je tako počinio i krivično delo nedozvoljenog nošenja oružja i eksplozivnih materija i njihovog prometa.

Osumnjičeni će biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, a kriminalistička policija ispituje sve okolnosti u kojima su činjene prevare.

Policija je pozvala sve građane koji su tako prevareni da prijave slučaj na broj 026/633-127.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: