Četvrtak, 13.10.2011.

15:15

Trivan: Ispunjenje uslova prioritet

Potpredsednica DS Jelena Trivan kaže da će za tu stranku ispunjenje preostalih uslova za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU biti prioritet.

Izvor: Tanjug

Default images

Trivanova je novinarima u republičkom parlamentu rekla da DS nikada neće odustati od evropskog puta Srbije, ali da će ga prilagoditi "potrebama, uslovima i suverenitetu Srbije".

"Mislim da su dobijanje preporuke i izveštaj Evropske komisije dokaz da je Srbija na dobrom putu i da je uradila neverovatne stvari. Pokazali smo i posvećenost dijalogu sa Prištinom, posvećenost miru i mirnom rešavanju svih problema i tražićemo za sva otvorena pitanja rešenja u narednom periodu", rekla je Trivanova.

Preporuka EK da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU je, prema njenim rečima, priznanje svim građanima koji učestvuju u realizaciji reformi i svim strankama koje su te reforme podržale.

Trivanova je navela da je normalno da evroskepticizam među građanima Srbije bude povećan usled generalnog evroskepticizma u Evropi, ekonomske krize i problema na Kosovu, ali i da je prirodno da evroentuzijazam zabeleži rast posle mišljenja EK.

Ona je dodala da je situacija na severu Kosova "jako komplikovana i neodrživa", navodeći da nikakva primena sile neće naterati tamošnje Srbe da odustanu od svojih legitimnih zahteva.

Trivanova je rekla da očekuje da će međunarodna zajednica prihvatiti takvu realnost, a Srbima poručila da budu mirni, dostojanstveni i istrajni u svom cilju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: