Utorak, 14.06.2011.

20:36

Potpuno pomračenje Meseca

Građani Srbije će imati priliku da sutra uveče posmatraju potpuno pomračenje Meseca i to odmah posle njegovog izlaska na istočnom delu horizonta.

Izvor: Tanjug

Default images

Mesec će izaći u 20 sati i 16 minuta, a u 20 sati i 23 minuta počeće da ulazi u senku Zemlje, kažu iz beogradskog Astronomskog društva "Ruđer Bošković".

Mesec će proći relativno blizu centra Zemljine senke, pa će potpuno pomračenje trajati sat i 40 minuta, a zajedno sa delimičnim pomračenjem oko tri sata i 40 minuta.

Pomračenje Meseca se prati golim okom, a ukoliko bude vedro Beograđani će ovu interesantnu pojavu moći da posmatraju uz stručne komentare i sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.

Pojava će moći da se prati iz Evrope, Afrike, Australije, Južne Amerike i većeg dela Azije, dok je za stanovnike pacifičkih ostrva i Severne Amerike nevidljiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: