Petak, 29.04.2011.

13:37

Nelegalni objekti: 10 milijardi EUR

Ukupna nelegalna imovina u Srbiji vredi više od 10 milijardi evra, rekao je ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić.

Izvor: Tanjug

Default images

On je pozvao lokalne samouprave da što pre počnu da legalizuju objekte, u skladu sa izmenjenim Zakonom o planiranju i izgradnji.

Lokalnim samoupravama je prijavljeno skoro 700.000 nelegalno sagrađenih objekata, a sa objektima koji su u državnom vlasništvu, taj broj je znatno veći, rekao je Dulić na skupu u Narodnoj banci Srbije.

Dulić je kazao će se, tek kada bude završen proces legalizacije, znati koliki je tačno broj nelegalnih objekata u Srbiji, kao i kolika je imovina trenutno zarobljena, jer ne može da se stavi u ekonomski i pravni promet.

U ovom trenutku ne postoje više drastične prepreke da se završi legalizacija i uspeh u tom procesu će zavisiti isključivo od dobre saradnje i koordinacije državnih organa i lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: