Nedelja, 04.07.2010.

13:03

Nestala stranica o gej organizaciji

Gej lezbejski info centar saopštio je da je 1. jula stranica GLIC izbrisana sa srpske Wikipedije sa obrazloženjem da nije relevantna organizacija.

Izvor: Tanjug

Default images

To se dogodilo dan pošto je predsednik Republike Boris Tadić primio delegaciju gej i lezbejskih organizacija iz Srbije.

"GLIC ne želi da se meša u uređivačku politiku srpske Wikipedije, ali nas brine što gej-lezbejskih stranica ima mnogo na srpsko-hrvatskoj Wikipediji. Ovo nije prvi put da sa srpske Wikipedije nestaju stranice posvećene GLBT populaciji" navodi GLIC.

GLIC je apelovao da se srpska Wikipedija izbori sa "homofobijom u svojim redovima"i pozvao sve one koji se bave GLBT temama da svoje tekstove objavljuju i na srpskoj Wikipediji, kako bi se dao doprinos širenju znanja i informacija o GLBT populaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: