Tadić 11. jula u Srebrenici

Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je da će sledećeg meseca prisustvovati obeležavanju 15. godišnjice zločina počinjenog u Srebrenici.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2010.

11:41

Default images

Tadić je na samitu u Istanbulu podsetio da je Skupština Srbije usvojila Deklaraciju kojom se osuđuje taj zločin, i istakao da nijedan parlament nikada nije uradio nešto slično.

"Da bi proces pomirenja bio okončan, sve nacije se moraju osećati odgovorno zbog stvari koje su pojedinci činili u njihovo ime", kazao je Tadić.

"Neki još nisu rešili da naprave dovoljnu distancu između sadašnjosti i prošlosti. Kao neko ko je bio predvodnik u našem naporu da prevaziđemo tragično nasleđe 90-ih, želim da poručim da svi to treba da učine. Bez obzira na nacionalnost, ratni zločinci ne mogu biti slavljeni kao heroji - to je osnovna vrednost savremene civilizacije", poručio je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: