Petak, 01.06.2001.

14:00

OEBS POZDRAVLJA RAZVOJ DOGADJAJA NA JUGU SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Predsedavajuci Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), rumunski sef diplomatije Mirca Dzoana, pozdravio je pozitivni razvoj dogadjaja na jugu Srbije i nedavno postignut sporazum o demilitarizaciji sela Lucane i Turija. U saopstenju predsedavajuceg koje je dostavljeno medijima u Becu se ukazuje da je ovaj sporazum omogucio razoruzavanje i raspustanje OVPMB-a u sektoru B kopnene zone bezbednosti, kao i postizanje sporazuma o postepenom ulasku jugoslovenskih snaga bezbednosti u ovaj sektor, koji je sproveden "u skladu sa dogovorom I koji je protekao bez vecih incidenata". On je posebno istakao znacaj pokretanja obuke za pripadnike multi-etnicke policije uz pomoc OEBS ocenjujuci da je rec o vaznom koraku ka daljoj stabilizaciji prilika u juznoj Srbiji, prenosi dopisnik Radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: