Ponedeljak, 18.06.2007.

14:05

NBS će čuvati stabilnost cena

Narodna banka Srbije preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti da održi stabilnost cena, kakvu Srbija nije imala poslednje 44 godine.

Izvor: Beta

Default images

"Taj posao bi bio lakši da je budžet mnogo restriktivniji", ocenio je guverner centralne banke Radovan Jelašić na konfrenciji o podršci italijanske vlade malim i srednjim preduzećima. U predlogu budžeta nije naveden nijedan konkretan način šta će vlada preduzeti da se povećanje zarada u javnom sektoru neutrališe, rekao je on i ponovio da će budžetski deficit biti 50 milijardi dinara.

"Uzimajući da će taj novac ući u sistem u drugoj polovini godine, to znači da će NBS biti primorana, ako primeti da se to preliva u inflaciju, da donese dodatne restriktivne mere", rekao je Jelašić.

Opširnije na biz-portalu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: