Nedelja, 25.02.2024.

17:36

Rade Bajdenu iza leđa? "Džozef nije obavešten"

Predsednik SAD Džo Bajden nije obavešten o planu Izraela za vojne operacije u Rafi, ali veruje da se životi civila moraju zaštititi, izjavio je Džejk Saliven.

Izvor: Tanjug

Rade Bajdenu iza leđa?
Foto: Profimedia

"Ne verujemo da operacija, velika vojna operacija, treba da se nastavi u Rafi osim ako ne postoji jasan i sprovodljiv plan da se ti civili zaštite, da se prebace na bezbedna mesta, nahrane, obuku i smeste", rekao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Saliven, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden u više navrata je upozorio izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da ne bi trebalo da sprovodi vojnu operaciju u Rafi bez odgovarajućeg izvodljivog plana za zaštitu palestinskih civila.

Izrael je najavio kopnenu invaziju na grad Rafa na krajnjem jugu Pojasa Gaze, u kojem se nalazi više od milion Palestinaca, a međunarodne humanitarne organizacije i pojedini svetski zvaničnici upozoravaju da će to dodatno otežati lošu humanitarnu situaciju za palestinske civile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

56 min

Podeli: