Nedelja, 12.11.2023.

23:39

Drama u Turskoj: Studenti se otrovali u menzi, pokrenuta istraga

Najmanje 117 studenata u pokrajini Isparta na zapadu Turske otrovano je nakon večere u studentskom domu a policija je pokrenula istragu, preneo je "Haber turk".

Izvor: Tanjug

Drama u Turskoj: Studenti se otrovali u menzi, pokrenuta istraga
Foto: Profimedia

U saopštenju guvernera pokrajine Saida Nursija, 117 studenata koji borave u domu Bediuzaman, zatražili su pomoć u gradskoj bolnici zbog dijareje, mučnine i bolova u stomaku.

Njima je ukazana pomoć, a nakon toga, oni su se vratili u studentski dom i niko nije hospitalizovan.

"Studenti su rekli da je uzrok njihove bolesti mogla biti večera 11. novembra u studentskoj menzi. Uzorci hrane i vode poslati su na ispitivanje u resor zdravstva i poljoprivrede, a generalno tužilaštvo započelo je istragu o incidentu", navodi se u saopštenju guvernera Nursija.

Sumnja se da je piletina bila pokvarena, a te večeri 1.231 student je obedovao u studentskoj menzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: