Sreda, 28.06.2023.

20:34

Vagnerovci koji su zauzeli Rostov osuđeni kriminalci: Pljačkali, krali, napali policajca

Najmanje trojica Vagnerovih plaćenika koji su u subotu zauzeli ruski grad Rostov na Donu u neuspeloj pobuni osuđeni su kriminalci, piše Rojters.

Izvor: index.hr

Vagnerovci koji su zauzeli Rostov osuđeni kriminalci: Pljačkali, krali, napali policajca
Tanjug/AP Photo, File

Kremlj je prošle godine dopustio šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu da regrutuje na hiljade plaćenika iz zatvora širom države.

One koji prežive šest meseci u Ukrajini Putin tajnim dekretom pomiluje.

Rojters je identifikovao osuđene kriminalce kao 25-godišnjeg Dmitrija Čekova, meštanina Rostova koji je četiri puta osuđivan za krađe i drogu, zatim 33-godišnjeg Sergeja Širšova, koji je 2019. godine osuđen na sedam godina zatvora zbog oružane pljačke, ali i 31-godišnjeg Romana Jamalutdinova, koji je najmanje dvaput osuđen na zatvorsku kaznu od 2017, nakon što je bio osuđivan za vožnju u pijanom stanju, krađu automobila i napad na policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: