Četvrtak, 22.06.2023.

09:59

Alarmantno u bolnici u Kosovskoj Mitrovici: Preti nam katastrofa zbog Kurtija

"Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, za normalno funkcionisanje naše ustanove", rekao je dr Zlatan Elek za Novosti.

Izvor: Novosti

Alarmantno u bolnici u Kosovskoj Mitrovici: Preti nam katastrofa zbog Kurtija
FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

"To znači da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa", dodaje direktor kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

On se oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio da nestaje kiseonik u toj bolnici.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da tzv. vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova i Metohije ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdrvastvenih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: