Utorak, 23.03.2021.

07:20

Nesvakidašnji događaj otkriven tek na nemačkoj granici: Zbog jedne državljanke BiH pola autobusa vraćeno

Nesvakidašnji događaj zabeležen je na nemačkoj granici kada je jedna putnica iz autobusa koji je iz BiH išao u Nemačku, pokazala pozitivan PCR test.

Izvor: klix.ba

Nesvakidašnji događaj otkriven tek na nemačkoj granici: Zbog jedne državljanke BiH pola autobusa vraćeno
Foto: Depositphotos/soleg

Iz autoprevoznika čiji je autobus su saopštili da njihovi vozači traže od svih putnika, pre nego što uđu u autobus, da im pokažu rezultate PCR testiranja, što je i pomenuta putnica učinila.

"Test je bio preveden na nemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus. Putnica je uspela da pređe i hrvatsku i slovenačku granicu, a tek na nemačkoj granici su odvojili njen test i izvršili proveru, gde je ustanovljeno da je test pozitivan", kažu predstavnici autoprevoznika, a prenosi Klix.ba.

Navode da je putnica odmah odstranjena iz autobusa koji je zadržan na granici i svi putnici koji nisu imali boravak u Nemačkoj su vraćeni u BiH.

"Firma je organizovala drugi autobus, koji je preuzeo putnike sa granice kojim je odobren ulazak u Nemačku, njih 38 i krenuo prema odredištu, tj. prema gradovima gde putnici idu. Ostali putnici koji su vraćeni sa granice iz razloga što nemaju boravište u Nemačkoj, njih 21, krenuli su sa našim autobusom prema BiH", navode iz kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: