Opet je sve propalo

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio da su napori međunarodne zajednice da se uspostavi prekid vatre u zoni sukoba u Nagorno Karabahu ponovo propali.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

08:00

Opet je sve propalo
Tanjug/AP Photo/Aziz Karimov

Rezultat toga su, kako je rekao, civilne žrtve.

"Napori međunarodne zajednice o uspostavljanju prekida vatre, ovog puta uz posredstvo SAD, nisu uspeli. Tokom konstantnog granatiranja koje vrši Azerbejdžan danas su ubijeni i ranjeni civili u Arcahu (samoproglašenoj republici Nagorno Karabah)", naveo je Pašinjan na Tviteru, a prenosi Tass.

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane optužilo je juče Jermeniju za kršenje postignutog primirja, dok je i jermensko ministarstvo odbrane optužilo Baku da širi dezinforacije o krsenju primirja.

U ponedeljak ujutru stupilo je na snagu humanitarno primirje u sukobu Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu.

Prethodna dva prekida vatre, postignuta uz posredovanje Rusije, nisu se održala, a obe strane su se međusobno optuživale za njegovo kršenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: