Ponedeljak, 14.09.2020.

10:32

Kako će Putin reagovati na ovo: Stigle još dve potvrde - novičok: Nemačka: Još jednom, pozivamo Rusiju

Nemačka vlada saopštila da su dve specijalizovane laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan novičokom.

Izvor: Tanjug

Kako će Putin reagovati na ovo: Stigle još dve potvrde - novičok: Nemačka: Još jednom, pozivamo Rusiju
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin, File

Prethodno je prisustvo tog nervnog agensa kod Navaljnog potvrdila i nemačka vojna laboratorija, prenosi AP. Kremlj od početka negira da je navaljni otrovan noviučokom, kao i da režim ima bilo kakve veze s tim.

Portparol nemačke vlade Štefan Zajbert rekao je danas da su uzorci poslati i Organizaciji za zabranu hemijskog oružja i da će ih ona testirati u svojim referentnim laboratorijama.

"Pozivamo Rusiju da se još jednom izjasni o ovom slučaju. U bliskom smo kontaktu sa našim evropskim partnerima o daljim koracima", dodao je on, prenosi Rojters.

Navaljnom je pozlilo 20. avgusta u Rusiji, u avionu, nakon čega je prebačen u Nemačku gde se od tada leči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: