Tužbe zbog ometanja rada

ANEM će tužiti nadležne organe kako bi se utvrdila krivična odgovornost za ometanje rada stanica u periodu do 5. oktobra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2005.

19:14

Default images

Na osnovu obilja podataka i dokaza iznesenih u knjizi "Vojna tajna", Vladana Vlajkovića, u kojoj dat poseban osvrt na ometanje frekvencija nezavisnih elektronskih medija u leto 2000. godine po uputstvu tadašnjih najviših državnih i vojnih zvaničnika, odlučeno je da se protiv lica odgovornih za nezakonito ometanje frekvencija nezavisnih elektronskih medija podnesu krivične prijave.

Zapisnik sa sastanka koji je održan 18. jula 2000. godine, na kojem su prisustvovali načelnik GŠ VJ i šef DB-a, jeste prvi pisani dokaz koji bi mogao da ukaže ko je stajao iza ometanja vršenog barem u periodu od 18. jula 2000. do 5. oktobra 2000. godine, a od koga su upravo članice Asocijacije nezavisnih i elektronskih medija trpele najveću štetu. Prema navedenom zapisniku, sastanak je bio posvećen strategiji ometanja nezavisnih elektronskih medija u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: