Nedelja, 09.06.2019.

22:00

Mas: Važno zaustaviti eskalaciju u oblasti Persijskog zaliva

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas ukazao je na važnost zaustavljanja eskalacija u oblasti Persijskog zaliva, u vreme povećanih tenzija sa Iranom.

Izvor: B92

Mas: Važno zaustaviti eskalaciju u oblasti Persijskog zaliva
Foto: EPA-EFE/Hayoung Jeon

Na zajedničkoj konferenciji s ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom, Mas je ukazao i na značaj očuvanja medjunarodnog nuklearnog sporazuma velikih sila i Teherana.

Nemačka je jedna od potpisnica tog sporazuma iz 2015. godine koji su SAD jednostrano napustile pre godinu dana.

Mas će se sutra sastati sa iranskim zvaničnicima u Teheranu, gde će sledeće nedelje doputovati i japanski premijer Šinzo Abe u pokušaju da doprinese smanjivanju tenzija izmedju Irana i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

20 h

Podeli: