Džons saznaje za akciju potrage za Karadžićem tek kada ona započne

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2004.

18:14

Default images

NATO je pojačao stepen tajnosti kada je reč o potrazi za Radovanom Karadžićem do te mere da i sam glavnokomandujući saveza, američki general Džejms Džons prvu informaciju o planiranoj akciji dobija tek kada ona započne - piše "Berliner cajtung" u utorak. U članku "Karadžić i špijuni" navodi se da u glavnom štabu NATO-a sumnjaju da im se prisluškuju telefoni. "Severoatlantski pakt bi želio nekadašnjeg srpskog vođu Radovana Karadžića i bivšeg generala Ratka Mladića po svaku cenu uhvatiti pre nego što komanda u BiH, od 2005. godine, bude predata Evropskoj uniji", navodi se u članku "Berliner cajtunga", koji se bavi vojnim i političkim aspektima do sada neuspešne potrage za ratnim i političkim liderom Srba iz BiH.

"Naravno da nije reč o nepoverenju prema generalu Džonsu, već se radi o strahu pred tehničkom nadmoći protivnika. Prečesto su tražene osobe izmicale da bi se radilo o slučaju", navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: