Subota, 03.02.2018.

22:20

U zatvorenim prikolicama pronađeno 300 migranata

Meksičke vlasti saopštile su da su spasle 300 migranata iz centralne Amerike, koji su se prevozili u veoma opasnim uslovima u zatvorenim kamionskim prikolicama.

Izvor: Tanjug

U zatvorenim prikolicama pronađeno 300 migranata
Ilustracija: Thinkstock

Nacionalni institut za imigraciju Meksika saopštio je da su dva kamiona zaustavljena na kontrolnom punktu države Tamaulipas u Meksiku, nedaleko od Teksasa, prenosi AP.

Skeneri na kontrolnom punktu otkrili su da se u prikolicama krilo 198 migranata iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora. U prikolicama nisu imali ventilaciju, kao ni mogućnost da se pomere.

Navodi se da je u petak zabeležen sličan slučaj, kada su meksičke vlasti pronašle 102 migranta u kamionu iz Verakruza, koji su pokazivali znake gušenja i dehidracije.

Među nađenima bilo je i desetine dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: