AP: Pripadnici vojske sistematski silovali žene

Oružane snage Mjanmara sistematski su silovale žene muslimanske manjine Rohindža, prenela je agencija AP.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

10:10

AP: Pripadnici vojske sistematski silovali žene
Getty Images

AP je uzela izjave 29 žena koje su pobegle u susedni Bangladeš.

Američka agencija je navela da je odvojeno uzimala izjave od žena iz različitih sela u Mjanmaru a koje sada žive u nekoliko izbegličkih kampova u Bangladešu.

Agencija dodaje da su njihove priče slične dok je vojska demantovala da su njeni pripadnici silovali žene te muslimanske manjine.

AP koji je preneo deo njihovih izjava, dodao je da su te žene u početku prihvatile da im budu saopštena imena ali su na kraju odustale u strahu da ih ne ubije vojska ili članovi porodice.

Prema podacima UN, više od 600.000 Rohindža izbeglo je u susedni Bangladeš od avgusta, bežeći od kampanje koja je usledila posle nekoliko pobunjeničkih napada na vojne i policijske punktove u Mjanmaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: