Petak, 24.11.2017.

18:37

"Tramp je obećao Erdoganu..."

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu kaže da je Redžep Tajip Erdogan dobio uveravanja od Donalda Trampa da SAD neće više oružjem snabdevati sirijske Kurde.

Izvor: Beta

Getty images

Čavušoglu je dodao da je to Tramp rekao Erdoganu tokom telefonskog razgovora posvećenog situaciji na Bliskom istoku.

Tramp je dao "vrlo jasne instrukcije o obustavi isporuke oružja sirijskim Kurdima. Rekao je da je još ranije to trebalo obustaviti", rekao je Čavušoglu novinarima.

Američki izvori nisu za sada potvrdili te tvrdnje.

SAD podržavaju sirijske Kurde u borbi protiv Islamske države, dok Turska smatra sirijske Kurde povezanim s Radničkom partijom Kurdistana (PKK) koja je označena kao teroristička.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

20 h

Podeli: