Sreda, 13.09.2017.

10:45

U Iraku pogubljen Rus jer je bio pripadnik ID

Centralni krivični sud u Bagdadu osudio je državljanina Rusije na smrt vešanjem zbog pripadnosti Islamističkoj državi.

Izvor: Tanjug

U Iraku pogubljen Rus jer je bio pripadnik ID

U sinoć objavljenom saopštenju suda navodi se da je ruski državljanin uhapšen kada su iračke snage potisle ekstremističku grupu iz zapadnog dela Mosula, tokom prve faze operacije preuzimanja od Islamske države drugog po veličini grada u Iraku.

Ta operacija je pokrenuta u oktobru prošle godine, a okončana je u julu, podseća AP.

Kako se navodi, ruski državljanin, kome je suđeno prema iračkom zakonu o borbi protiv terorizma, priznao je da je "izvodio terorističke operacije" protiv iračkih bezbednosnih snaga od 2015. godine.

Prošle godine u Iraku je pogubljeno više od 88 osoba, a Hjuman rajts voč je kritikovao često izricanje smrtne kazne u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: