"Očekujem otvaranje bar dva poglavlja"

Ministarka zadužena za EU integracije Jadranka Joksimović očekuje da naredne nedelje ili početkom marta budu otvorena bar dva poglavlja za članstvo Srbije u EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

11:41

Tanjug

"Trebalo je već da otvorimo poglavlje 26 (nauka i obrazovanje), u međuvremenu je došlo ; do dogovora oko toga, to poglavlje će verovatno biti otvoreno. Potpuno smo spremni za poglavlje 20 (preduzetništvo i industrijska politika) i 29 koje se tiče carinske unije. Poglavlje 20 je dobilo dosta saglasnosti i poglavlje 29", rekla je jutros Joksimović na Radio-televiziji Srbije.

Ona je ocenila i da će naredne nedelje najverovatnije zemljama članicama biti predstavljen izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije kada je u pitanju poglavlje 35 koje se odnosi na Kosovo. Ona je dodala da, prema dogovoru, napredak u ostalim poglavljima mora da bude praćen i napretkom u poglavlju 35.

"Sada će neke zemlje očekivati da vide izveštaj Evropske komisije o napretku u ovom poglavlju (35), pa će odlučiti da li mogu da budu otvorena druga poglavlja", rekla je Joksimović i dodala da smatra da "takav rigidan stav ne može da bude održiv" i da ne mogu da budu ignorisane reforme u drugim poglavljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: