Holkeri: Razgovori Beograda i Prištine definitivno 14. oktobra

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2003.

22:28

Default images
Šef UNMIKA Hari Holkeri objavio je u utorak u Prištini da će inicijalni razgovori između Beograda i Prištine početi 14. oktobra u Beču, javlja za Radio B92 iz Prištine novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić. “Posle dugih konsultacija sa liderima Prištine i Beograda, kao i sa predstavnicima mnogih zemalja Evrope i Amerike, došao sam do zaključka da je došlo vreme da objavim vreme i mesto početka dijaloga”, rekao je Holkeri. On je kazao da je EU u ponedeljak na ministarskom nivou poslao snažnu poruku da dijalog mora da počne. Holkeri je ponovio da će se razgovori odnositi na praktična pitanja, ali je rekao i da je dijalog jedan od standarda koji moraju biti ispunjeni pre otvaranja pregovora o konačnom statusu Kosova. “Inicijalni sastanak u Beču ima veliki značaj”, rekao je on, “ali pravi posao tek sledi posle toga, kroz radne grupe. Mi se veoma intenzivno pripremamo i mislim da će radne grupe početi svoj deo posla veoma brzo posle ovog sastanka. Iskreno se nadam da će kosovski lideri čuti ovaj moj apel i da će učestvovati u ovom procesu ispunjenja standarda”.

Prema današnjim najavama, Skupština Kosova bi u četvrtak mogla da da zeleno svetlo za početak dijaloga, ali je ostalo otvoreno pitanje sa kakvom platformom će se pojaviti u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: