"Kosovska opozicija bi i u Brisel donela jedino suzavac"

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da ne bi bilo nimalo korisno uključivanje kosovske opozicije u dijalog u Briselu.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

13:55

“Ne mislim da opozicija na bilo koji način može da pomogne procesu koji se odvija u Briselu, pre svega zbog stavova koje opozicione partije ovde na Kosovu imaju i zbog svojih radikalnih načina da te svoje stavove i ideje implementiraju“, kazao je Jevtić.

Jevtić je postavio pitanje da li možda neko želi da scene sa ulica Kosova i Skupštine Kosova, ukoliko bi opozicaja bila uključena u ovaj proceš, vidi i u Briselu.

"Na kraju postavlja se pitanje da li neko u Briselu želi da vidi scene koje mi viđamo ovde i u Skupštini Kosova i na ulicama Prištine, a tu pre svega mislim na to da li će uključivanje opozicije značiti upotrebu suzavca i na institucijama EU", rekao je Jevtić.

“Dakle mislim da bi bilo u ovom trenutku nesvrsishodno i nepotrebno da se na taj način jedan jako bitan proces kao što jeste briselski dijalog dovodi u pitanje jer pre svega briselski dijalog treba da doprinese ublažavanju stavova pa i međusobnog odnosa Srba i Albanaca na Kosovu, a ja ne mislim da će oni koji na radikalan način žele da sprovedu neke svoje ideje tom procesu pomoći“, zaključio je Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: