Grahovac: SCG treba vojska za mir do 15.000 ljudi

Izvor: B92

Petak, 08.08.2003.

14:05

Default images

Savetnik za bezbednost predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, Blagoje Grahovac izjavio je u petak da SCG treba da formira "vojsku za mir" koja bi brojala između pet i 15.000 profesionalnih vojnika. Grahovac je, na okruglom stolu "Srbija i Crna Gora - bezbednosni izazovi, rizici i pretnje", kazao da za SCG ne postoji opasnost od agresije i da je državna politika "jedina moguća odbrana" zemlje.

 Savetnik predsednika SCG je kazao da je priključenje SCG NATO programu Partnerstvo za mir prioritet državne politike. "Treba imati regionalnu vojsku koja svojim susedima neće izazivati strah već poštovanje", kazao je savetnik predsednika Marovića. On je rekao da regrutni sistem popunjavanja jedinica je prevaziđen jer veliki broj vojnika nije moguće upotrebiti "osim u slučaju većeg izlivanja reka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: