Ponedeljak, 01.08.2016.

13:45

Popović: Zar gej žurke na Pagu, ostrvu smrti NDH?

Lider SNP Nenad Popović zapanjen je time što Zagreb i jedan od najuticajnijih njuz-magazina, zagrebački “Globus”, s ponosom promovišu ostvo Pag kao mesto žurki.

Izvor: Tanjug

Popović: Zar gej žurke na Pagu, ostrvu smrti NDH?
Foto: Tanjug

Kako kaže, ostrvo Pag predstavljaju kao biser hrvatskog turizma ne pominjući ni jednoga trenutka da su na to ostrvo, od samog osnivanja NDH, dovođeni Srbi i Jevreji koji su monstruozno ubijani i bacani u more.

“Hvaleći se planskim razvojem Paga kao mesta za bahanalije, festivale di-džejeva i gejeva, zvanični Zagreb skrnavi sećanje na poklane Srbe i Jevreje koji su zauvek svojom krvlju obojili ovaj deo Jadrana, i prećutkuje postojanje jednog od najmonstruoznijih nacističkih stratišta u sistemu logora Gospić-Jadovno-Pag”, ocenjuje Popović.

U izjavi dostavljenoj medijima Popović pita da li promovisanje Paga u turistički ponos Hrvatske, znači da uskoro možemo očekivati da se u Jasenovcu otvori kompleks diskoteka?

Možemo li uopšte zamisliti šta bi se dogodilo kada bi se u Aušvicu reklamirao festival di-džejeva, pita takođe lider SNP.

"Ništa me više ne može iznenaditi od evropske Hrvatske, pravne naslednice NDH, pa čak ni otvoreno ruganje nad zaklanim Srbima i Jevrejima, kao što me ništa ne može pokolebati u uverenju da će Srbija nastaviti da vodi politiku zasnovanu na tekovinama pobede antifašizma i borbe za slobodu, istinu i pravdu", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, Srbija ne deli žrtve i s jednakim pijetetom žali i obeležava stradanja svih nevinih civila u ratovima na ovim prostorima, ali sam siguran, ističe Popović, da neće dozvoliti da se ponove nove žrtve i da se blati i ismeva sećanje na ubijene Srbe i Jevreje, koji su na najmonstruozniji način stradali od ruke hrvatskih nacista.

SNP poziva zvanični Beograd da energično ustane protiv povampirenja nacizma u Hrvatskoj i da učini sve da zaštiti preostali srpski narod u Hrvatskoj, zaključuje lider te stranke Nenad Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: